Afscheid nemen

Voorbespreken

Is uw kind ernstig ziek en weet u dat hij of zij zal komen te overlijden? Dan wilt u misschien nu al dat wij met u meedenken over een passend afscheid. Een afscheid waarmee u het veel te korte leven van uw kind eer aandoet en dat betekenisvol is voor u en uw naasten.

U kunt ons altijd bellen voor een persoonlijk gesprek. Het is goed om in de tijd die er nog is (voorlopige) keuzes te maken. Wij hebben de ervaring dat dit de rust geeft die juist nu zo nodig is.


De uitvaart

De dagen na een overlijden zijn heel onwerkelijk. Sommige mensen zeggen in een roes te leven. Anderen nemen juist alles extra scherp waar. Dat is voor iedereen anders. Maar voor iedereen geldt: er komt ongelooflijk veel op je af.

Natuurlijk krijgen uw emoties alle tijd en aandacht. Net als de praktische en zakelijke onderwerpen. Daarover moet u in korte tijd veel belangrijke beslissingen nemen. Over de rouwkaart. Thuis opbaren of in een rouwcentrum. De locatie en de inhoud van de uitvaart. En nog zoveel meer. Gelukkig staat u hierin niet alleen; wij zijn er graag voor u.

Onze uitvaartleid(st)er helpt u stap voor stap door dit proces, zodat hij of zij u kan helpen op uw eigen wijze inhoud te geven aan een mooi afscheid. Uw persoonlijke uitvaartleid(st)er ondersteunt u waar mogelijk zodat u, uw gezin, familie en alle andere betrokkenen zonder extra zorgen goed afscheid kunnen nemen.